Pohlednice

Zima v Malé Úpě

-28. 11. 2023

Skiareál Malá Úpa asi netřeba představovat, ale přece jen pro jistotu základní informace. Jedná se o jedno z nejmalebnějších lyžařských středisek nejen v Krkonoších, ale na našich horách celkem. Současně má skvělou pověst pro mimořádnou péči o sjezdové tratě, vynikající orientaci svahů, vypracovaný způsob přejíždění z jednoho střediska do druhého, výbornou nadmořskou výšku pro zasněžování a spoustu služeb a doprovodných aktivit pro malé i velké lyžaře. A také pohodlí, protože veškeré služby můžete letos objednávat on-line a hlavně předem!

Díky nadmořské výšce 1050 metrů nad mořem, v níž je umístěna spodní, nikoli horní (!) stanice vleku, se o lyžování bát nemusíte. Jinými slovy, když to nestihne příroda, dokáží tady sníh vyrobit včas a v dostatečném množství. Navíc, s dětmi se tady počítá, a to na každém kroku, areál si velmi zakládá na tom, že myslí na pohodlí všech a zejména těch nejmenších. Dětské parky, zastřešený kobercový pás, modré sjezdovky, spolupracující lyžařská škola, tím vším lze dětem lyžování doslova osladit. Nudit se ale nebudou ani dospělí, kteří si v areálu užijí lyžování na svazích s jihozápadní orientací a výhledem přímo na Sněžku a také sportoviště v multifunkční hale. Pokud chcete získat permanentky za nejlepší cenu nakupte ještě v teple domova, a to nejméně týden před odjezdem.

Balíček Skimu Pack vám v takovém případě zajistí až 30% slevu na skipasy, zdarma vstup na veřejné bruslení, jeden den lyžování v největším lyžařském středisku Skiresort Černá hora-Pec, možnost on-line rezervace lyžařského vybavení se slevou 20 % ve Skimu půjčovně a 10% slevu na lyžařské instruktory. Jedete-li na kratší dobu, využijte možnosti nákupu přes svého ubytovatele, u těch, kteří mají označení Partner areálu, získáte slevu až 50 %, tedy pokud se ubytujete na dvě a více nocí. Aby zimní dovolená nebyla jen o lyžování, čeká hosty areálu i doprovodný program, jako tvořivé dílny „Nadechni se” v Galerii Celnice, pravidelný program pro děti v dětském parku, závody, bruslení, výpravy na sněžnicích, filmové večery nebo dětská představení.

Novinkou poslední sezony je čerstvě zrekonstruované Centrum Hořec. Nabízí služby pro lyžaře, například servis a půjčovnu lyží, ale také místo pro odpočinek s vynikající kávou, vyhlášenými palačinkami a novým multifunkčním kinosálem. Na co nesmíte určitě zapomenout, je místní minipivovar Trautenberk. Bez jeho návštěvy by to nebylo jaksi kompletní. Aktuální informace najdete po celou zimu na www.skimu.cz.

Na lyže zdarma

Je to tak! A to hned třikrát, jednou v lednu, jednou v únoru a jednou v březnu. Každý měsíc mají členové Golf Clubu Hostivař nárok na jednodenní skipas ve Skiareálu Malá Úpa  zdarma. A to není všechno, na ty ostatní dny dostáváte slevu 20 %. Slevový kód získáte na adrese recepce@golfhostivar.cz, skipas si kupujte přes e-shop www.skimu.cz.