Reportáž

Překvapení sezony

-28. 11. 2023

Když jsme v červnovém magazínu v rámci oslav výročí klubu vypsali také dva termíny pro exkurzi a komentovanou prohlídku Galerie Golf Hostivař, kterou jsme nazvali ArtDrive, byli jsme zvědaví, zda všechna místa obsadíme. Ale že váš zájem bude takový, že budeme ještě během léta muset dalších osm termínů přidat, to nás nenapadlo ani ve snu. Máme radost, že vás tyhle naše akce „na pomezí“ golfu a něčeho jiného, ať už jde o běhání, veterány nebo koncerty, baví, a hřeje nás u srdce, že vás umění na našem hřišti zajímá. Zasloužíte si odměnu! A tou bude, že ani s prohlídkami, ani s novými instalacemi nepřestáváme. Příští sezonu budeme pokračovat, i když s trochu upraveným scénářem.

I když byl Petr díky přírůstkům soch a instalací nucen dostudovávat si spoustu informací a dotvářet scénář prohlídky téměř za pochodu, na dva okruhy získal unikátní spojence. Prohlídek se totiž zúčastnili sami autoři, a to Jakub Flejšar a Lukáš Rais, kteří přidali spoustu dalších informací a historek, o něž nebudete ochuzeni ani napříště, protože Petr je okamžitě začlenil do svého vyprávění.

Pokud vás zajímá, zda na prohlídky chodí více golfisté nebo milovníci umění, přijďte se podívat. Dotazy a aktivita účastníků jsou proměnlivé, od otázek z čeho jsou sochy vyrobené, kolik váží, jak se to vlastně vyrábí a za kolik se prodávají až po odbornější debaty, nebo dokonce poznatky o jednotlivých dílech nebo autorech. Tomu jde naproti i výklad, takže se během procházky dozvíte třeba právě to, kde ještě jinde můžete realizace jednotlivých autorů potkat.

I když od plánu otevřít jednou galerii na hřišti i pro individuál​ní prohlídky zatím neustupujeme, aktuálně to není na pořadu dne. Prohlídka probíhá vždy s průvodcem a celá skupina se hřištěm pohybuje na buginách, pro něž je vždy potřeba mezi návštěvníky najít dostatek řidičů. Co jsme schopni ale nabídnout už nyní, je menší prohlídkový okruh pro chodce, kteří by buginy použít nechtěli. Připravíte se tím sice o možnost projet hřiště celé a vidět na vlastní oči úplně všechny instalace, ale pokud by taková prohlídka vyhověla vašemu naturelu lépe a našlo se pro ni dost zájemců, jsme, jak se již ukázalo, schopni vyhovět i takovému přání. V zimních měsících prohlídky Galerie Golf Hostivař probíhat nebudou, ale na jaře se k nim rozhodně vrátíme. Těšíme se, že vás opět přilákají a využijete je třeba i k pozvání vašich negolfových přátel.

Líbilo? Líbilo! Přečtěte si sami

Milena Dufková:
Děkuji za vynikající provedení galerií na golfu. Nevím, jak máte nastavenou stupnici pro hodnocení, ale určitě Vám mohu dát za dnešek nejvyšší známku 🙂

Roman Málek:
Musíme říci, že akce byla velmi pěkná a zajímavá. Kdyby sluníčko svítilo krapet více, bylo by to ještě lepší. Po akci jsme dali i dobrou večeři v klubovně a moc se nám líbilo.

Věra Procházková:
Ještě jednou jsem vám chtěla poděkovat za včerejší prohlídku, bylo to úžasné, maminka i já jsme byly nadšené! Kromě kulturního zážitku,
maminka nikdy nebyla na golfovém hřišti a díky vám se jí všechno moc líbilo! 🙂

Michal Narovec:
Chtěl bych poděkovat za úžasný zážitek, komentovaná prohlídka byla skvělá. Teď si při hře člověk uměleckých děl bude více všímat.

Marta Ustrnulová:
Děkuji za skutečně skvěle provedenou komentovanou prohlídku dne 19. července 2023 na golfovém hřišti v Hostivaři za přítomnosti pana Jakuba Flejšara, sochaře, a nesmím zapomenout ani na pana architekta Petra Koláře. Děkuji za mnohé informace, které jsem měla možnost získat, a tak se obohatit. Děkuji. Tolik zajímavostí jsem se dozvěděla za dvě hodiny. Super.