Krásný výhled z Cape Smokey

Představujeme

Golf, hory, oceán…a vy?

-28. 11. 2023

Před lety se zamilovali do krásné lokality Ingonish v kanadské provincii Nové Skotsko. To místo mělo všechno — hory, moře, cyklistické traily, pláže, nádhernou přírodu i golfová hřiště. Jasně, není to úplně za rohem, ale sny přece nemají hranice. A ještě lepší je, když sny dostávají svůj reálný tvar. Máte jedinečnou šanci se přidat.

Společnost Rodop jistě není hostivařským golfistům neznámá. Vlastní náš areál, staví v okolí moderní rodinné domy, když půjdete na pivo do Hostivaru nebo pojedete na lyže do Malé Úpy, narazíte na ni všude. Rodop patří k těm, kteří dávají snům pevné a barevné kontury. Pro kanadský projekt se spojili s majiteli a provozovateli jiného úspěšného projektu, turistického resortu na Lipně. Jejich jména, renomé a podnikatelské úspěchy jsou v novém projektu Cape Smokey tou největší zárukou. Ostatní je na vás. Nebudeme vás přesvědčovat, že zas tak daleko to z Prahy do Kanady není, i když samozřejmě není, a nebudeme vás přesvědčovat, že je to nereálné. Protože reálné to je a dokonce už se tam několik let staví. V těsném sousedství národního parku Cape Breton Highlands na severovýchodním pobřeží Kanady budují výše zmínění investoři areál Cape Smokey. Chtějí zde vybudovat městečko o velikosti cca 2 000 jednotek — domů, bytů, apartmánů, restaurací a služeb různého druhu, samozřejmě včetně českého pivovaru. Vzniká zde rekreační oblast, která začíná dole u moře a končí nahoře v horách. Lanovka, která umožňuje lyžování s dojezdem k oceánu, jezdí už teď.

Aktuálně investoři nabízí možnost spolupodílet se na vzniku nového města. V 1. etapě se zde staví 27 domů, které budou dokončeny a zahájí provoz v roce 2025. Investoři je budou provozovat prostřednictvím pro tyto potřeby založené kanadské společnosti CSH, která celý volnočasový areál včetně kabinové lanovky a mariny vlastní. Prvních sedm rodinných domů je již prodaných, nyní zahajuje prodej dalších sedmi nemovitostí a současně také prodej akcií ve společnosti, která bude vlastnit a provozovat dalších pět rodinných domů. Tato první etapa je skvělou příležitostí, protože zahrnuje nemovitosti v nejatraktivnější lokalitě.

Nabízený business model má tři varianty a vy si můžete vybrat:

1.

Vybudujte si v Cape Smokey svůj druhý domov.
Atlantické pobřeží Kanady představuje stabilitu a bezpečí a kanadský právní systém patří mezi nejstabilnější na světě.

2.

Jezděte do zálivu jen na pár týdnů či měsíců v roce, tak jako na chatu.
Přesně tak můžete svou nemovitost vybavit a využívat. A co víc, v termínech, kdy bude vaše chata volná, ji můžete prostřednictvím provozovatele pronajmout.

3.

Investujte.
Pokud cítíte příležitost využít prostředí Cape Smokey k investici, je právě teď ideální doba. Investujte do společnosti, která bude rodinné domy pronajímat a provozovat.

Ráj golfistů

Nedaleko Cape Smokey, pouhých pět minut cesty automobilem, se nachází golfové hřiště Cape Breton Highlands Links. Pochází již z roku 1939 a jeho autorem je proslulý architekt Stanley Thompson, který postavil více než 170 hřišť v Kanadě a další v USA, Brazílii či na Jamajce.

Na opačné straně ostrova si pro změnu můžete zahrát na aktuálně nejlepším kanadském hřišti Cabot Cliffs, jež znalci řadí do světové špičky. Celkově jen na ostrově najdete osm golfových resortů.

Druhý dech Cape Smokey

Kanaďané oblast Cape Breton milují a poptávka po rekreačním bydlení zde stále přesahuje nabídku. Před čtyřiceti lety vzniklo přímo v Cape Smokey lyžařské středisko, které bylo jedním z dějišť Kanadských sportovních her. Pak jeho sláva postupně hasla a lokalita s krásnými výhledy na moře a plující velryby se při pobytu v Cape Breton stala jen zastávkou na trati… Nyní nabírá druhý dech. Postupně zde vzniká letovisko, kam Kanaďané znovu jezdí a budou jezdit odpočívat, lyžovat, plachtit, plavat, jezdit na kole nebo se toulat v kanadských barvách podzimu. Díky počasí, které je velmi podobné tomu našemu, ať už ve střídání ročních období, nebo teplotních maximech a minimech, je využití areálu celoroční. To provozovatel podporuje celou řadou atraktivních aktivit, mezi něž patří již zmíněná lanovka se spodní stanicí u oceánu. Cape Smokey nebude jen turistický cíl, resort přinese spoustu pracovních nabídek a stane se domovem až pro 3 500 lidí. Je to promyšlený projekt, který dodržuje pravidla udržitelnosti, splňuje ekologické nároky sousedního národního parku a vzniká v dialogu s místní komunitou. Cape Smokey má našlápnuto na ikonické místo, které dokáže využít veškeré možnosti nádherného prostředí – hor, oceánu, lesů, jezera a národního parku. Můžete být u toho.

Pro více informací prostudujte web projektu www.capesmokey.cz. Pokud vás investiční nabídka zaujala, kontaktujte Jiřího Sedláčka sedlacek@rodop.cz.