Představujeme

Oběd na greenu

-29. 11. 2018

Maso nebo vege – v místním Bistru Green si vybere každý. Jídlo tu má společného jmenovatele: šéfkuchaře Honzu Zmeškala a kvalitní suroviny. Dohromady záruka spokojenosti.

 

S P A G H E T T I

Všechna naše těstovinová jídla připravujeme vždy z čerstvých těstovin, ne ze sušených. Vyrábějí se ze 100% semolinové mouky a podestýlkových vajec. Vaříme z nich autentická jídla podle tradičních italských receptů. Kvalitu těstovin host vždy nejlépe ocení u těch nejjednodušších podob, jako jsou třeba spaghetti aglio olio e peperoncino. Recept? Jen olivový olej, česnek, chilli, petrželka – a zázrak z Neapole je na světě. Těstoviny prodáváme i syrové, balené. Můžete si je tak doma zkusit uvařit a přijít se pochlubit, jak jste to zvládli. Nebo si přijít pro radu jak na ně.

 


Stračena burger se sázeným vejcem, sýrem pecorino, slaninou guanciale a domácí BBQ omáčkou v poctivé sezamové bulce, kořeněné hranolky, česnekový dip

 

B U R G E R

 

Masožrouty potěší náš vyhlášený burger. Hovězí maso z jalovic si necháváme dovážet z farmy Nové Dvory u Nového Knína. Burger meleme ze tří částí masa – krku, pupku a nízkého žebra. Díky optimálnímu podílu tuku a libového masa je burger chutný, štavnatý a jemný. Bulky, které nám pečou v nedaleké pekárně, mají jednu zvláštnost: Ke klasickým surovinám, jako je mouka nebo kvasnice, se přidává jedna
netradiční. A sice bramborová kaše, po které je těsto krásně vláčné. Kromě masa a bulky je náš burger připravený z domácí BBQ omáčky, sázeného vejce, čerstvého salátu, sýru pecorino a slaniny guanciale z vepřových líček, která je známou ingrediencí i pro naše jiné jídlo, a sice spaghetti carbonara.