Téma

Golf v zimě? No jasně!

-29. 11. 2018

Je to každý rok stejné, přijde říjen a některé z vás vidíme zas až na jaře. Ale proč? Hrajete golf hlavně kvůli tomu, že konečně můžete být po celém dni v kanceláři chvíli venku, takže se vám nechce zavírat do indoor haly? Nebo naopak nechcete mrznout venku? Máme pro to pochopení. Ale i vy dobře víte, že to pak na jaře určitě několik týdnů trvá, než se dostanete zpět do formy.

V Hostivaři se snažíme dělat maximum pro to, abyste se u nás bavili golfem i v zimě. Aby to nebylo jen o pálení jednoho míčku za druhým do plachty nebo plátna. I na letošní zimní sezonu pro vás máme připravené zajímavé akce, soutěže a turnaje – a ceny, které můžete vyhrát, vás snad doma na gauči nenechají. A i letošní zimu vás všemi akcemi provede Andrea Šimková, stálice našeho týmu, která se o vás starala i v letní turnajové sezóně.

TŘI MĚSÍCE WELLNESS A SPA ZDARMA

Kdy jindy než v zimě je potřeba tělo hýčkat, proto jsme spojili síly s pražským hotelem Carlo IV, především s jejich SPA & Wellness.

Carlo IV byl partnerem i našich letních turnajů, a tak si už někteří z vás jejich kvalitní wellness služby vyzkoušeli. Potvrdí vám to třeba Veronika Sluka, která u nás hrává handicapové středy a dámskou tour, a z procedur byla doslova nadšená. Na to, abyste si mohli užít perfektní kombinaci duchovní relaxace a fyzické regenerace, stačí, když alespoň jednou za zimu zavítáte do našeho Indooru. Na konci března totiž vylosujeme jednoho z vás, kdo vyhraje tříměsíční členství ve Wellness a SPA v hotelu Carlo IV. A teď pozor, do slosovacího osudí budete zařazeni právě tolikrát, kolikrát k nám do Indooru v zimě přijdete. Šanci na výhru tak můžete zvýšit vy sami… a ještě díky tomu potrénujete golf.

Jedinečný dvacetimetrový vyhřívaný bazén v Carlo IV Wellness & Spa s masážními lůžky a dvěma vířivkami. Hned za bazénem se nachází sauna a parní lázeň.

 

V Hostivaři děláme maximum pro to, abyste se u nás bavili golfem i v zimě.

 

CARLO IV WELLNESS & SPA

Hotel Carlo IV je považován za synonymum luxusu a elegance. Ve svých prostorách na Senovážném náměstí v Praze ukrývá na více než 800 m² jedinečnou oázu klidu a relaxace. Luxusnímu prostředí lázní vévodí vyhřívaný dvacetimetrový bazén s masážními vířivkami, zdobený mozaikou evokující motivy hadí kůže. Voda v bazénu je vyhřívána na příjemnou teplotu 29 – 31 ° C. Tlumené osvětlení, modré barvy a vonné svíčky vyvolávají okamžitý pocit relaxace. V relaxační zóně se nachází parní lázeň a sauna s osvěžujícím bazénkem. K dispozici jsou tři lázeňské salonky, které navozují uklidňující atmosféru a kde se o hosty postarají zkušení terapeuti.

Kromě masáží mohou hosté využít i další služby, omlazující péči o pleť, pedikúru či manikúru. Manažerka Carlo IV Wellness & Spa a golfistka Markéta Jurkovič v zimních měsících doporučuje především pravidelnou návštěvu sauny, která má blahodárné účinky a posiluje imunitu. Hitem letošní zimy je relaxační rituál s himalájskou solí, jedinečné ošetření pro detoxikaci se solným scrubem a zábalem, který stimuluje metabolismus, odstraňuje bolesti svalů a kloubů a zlepšuje krevní oběh. V prosinci a v lednu můžete navíc navštívit devadesátiminutový rituál sestavený terapeutem přímo vám na míru, při němž vyzkoušíte i speciální aromatický olej Tranquillity.

V rámci tříměsíčního členství můžete být v sauně každý den, kdykoliv chcete.

TURNAJOVÉ SÉRIE

I v zimě pokračujeme v některých turnajových sériích, které hrajeme v sezoně. Každé druhé úterý v měsíci, konkrétně 15. ledna, 12. února a 12. března od 10 hodin si můžete přijít zahrát simulátorovou tour Masters 50+. Na všechny dámy se pak budeme těšit ve vybrané čtvrtky, 17. ledna, 31. ledna, 14. února, 28. února a 14. března, a to v rámci Zimní Schwarzkopf dámské golfové tour. Dětským turnajům jsme vyhradili tři soboty: Mattel turnaj máme v kalendáři vypsaný na 19. ledna, 16. února a 16. března.

KAŽDÝ MĚSÍC PĚT LAHVÍ

I letos budeme hrát HOPALO. Vyberte si na simulátoru jakékoliv hřiště chcete a nastavte simulátor na autoputt 2 metry. Když zahrajete alespoň jednu jamku v paru, zařadíme vás do osudí, ze kterého budeme každý měsíc losovat pět výherců. Každý z nich si odnese lahev vynikajícího pití. Své šance můžete zvýšit sami, kolik parů zahrajete, tolikrát bude vaše jméno v osudí.

Každý měsíc začínáme nanovo, jestli to nevyjde v lednu, zkuste to znovu v únoru. Pro zařazení do soutěže stačí, když po hře vytisknete skóre kartu a odevzdáte ji spolu s kontaktem na vás na recepci. Začínáme 1. prosince 2018 a končíme 31. března 2019.

NENÍ TO JEN O TURNAJÍCH

U nás si přes zimu přijde na své každý, golfista i negolfista.

MIKULÁŠSKÁ BESÍDKA

Chcete své děti seznámit s Mikulášem, andělem nebo čertem? Přijďte 5. prosince k nám na golf. Máte-li o nadílku zájem, neváhejte a co nejdříve napište na turnaje@golfhostivar.cz. Do mailu nám uveďte jména dětí, jejich věk a také to, za co by je měl Mikuláš pochválit a co by na ně měl vědět čert. Celé nadělení, a nadílení, vypukne v 15.30. Komu hrozí letos peklo a kdo půjde druhý den do školky nebo školy?

VÁNOČNÍ SETKÁNÍ

Tradice, která píše již svůj třetí ročník. Přijďte s námi v úterý 11. prosince ozdobit vánoční stromeček, zazpívat si koledy a zahřát se svařákem. Popřejeme si krásné a klidné Vánoce, a tak nějak pomalu vykouzlíme vánoční atmosféru. Vezměte s sebou partnery, děti, vánoční cukroví na ochutnávku a jednu vánoční ozdobu na stromeček.

LAMPIONOVÝ BĚH

Jestli mezi svá předsevzetí na rok 2019 zařadíte i více sportu, můžete začít hned 3. ledna. A to spolu s námi, společným během po hostivařském, pro tuto příležitost krásně osvětleném, hřišti. Startujeme v 18.15, ale registrace začíná už od 17.00. S sebou nezapomeňte čelovku, sportovní obuv a dobrou náladu. Něco na zahřátí připravíme.

NOVOROČNÍ ODPAL

Zapište si do kalendáře datum 7. ledna 2019 a nezapomeňte si s sebou vzít golfový míček pro štěstí. Jako každý rok i tentokrát si s vámi připijeme na zdraví a společně odpálíme první míč roku 2019. Opečeme špekáčky, popovídáme u krbu a popřejeme si do nového roku samé šťastné dny a rovné rány. V 18 hodin se na vás budeme těšit v klubovně u krbu.

Zimní spánek v golfu neplatí

Head Pro David Šipla radí: Trénujte i v zimě!

Zimní období je ideální k vylepšení golfového švihu, úpravy základního postoje nebo třeba držení hole, protože je na vše dostatek prostoru a času a do další turnajové sezony je daleko. Všechny tyto změny je dobré provádět s profesionálním trenérem, který umí udělat důkladnou analýzu golfového švihu, postoje a držení a sestavit tréninkový plán. Náš indoor je pro tyto úpravy naprosto ideální ・ není závislý na denním světle a teplotě vzduchu, můžete trénovat jak krátkou, tak dlouhou hru nebo puttování. Dejte si lekci s některým z hostivařských trenérů, ať na jaře přesně víte, jak na to.

Rada nad zlato

Nevíte jaká hřiště na simulátoru vybrat?

► Red Rock Valley – virtuální hřiště v Nevadské poušti je naprosto otevřené a greeny jsou téměř rovné. I tak je celkem zábavné a člověk se na něm netrápí.

► The Links At Casa de Campo – l linksové hřiště v Dominikánské Republice s mírně kopcovitým terénem s vysokými rafy. Občasné bunkry a vodní překážky udrží hráčovu pozornost.

► The Myrtle Beach Tour – výběr jamek z 18 nejlepších hřišť v oblasti Myrtle Beach v Jižní Karolíně. Na své si přijde hráč každé úrovně.

► Začátečníkům doporučujeme nastavit Pin Position Novice/Intermediate, Ground Normal/Dry, Gimme 2/3 metry.

 

Zeptali jsme se

Jaká hřiště hrajete na simulátoru nejraději?

Mám rád hřiště Parkland a Shashan. Parkland je parkové hřiště s řadou vodních překážek, které vyžaduje přesnou poziční hru. Jde celé obejít bez dřev a je ideální na železný trénink. Shashan je naopak velmi dlouhé a náročné hřiště, které opravdu otestuje celkovou hru na všech úrovních, od drivu až po puttování.

Ondřej Sláma, loňský několikanásobný vítěz HOPALO