Rozhovory

Čtvrtek patří nám

-29. 11. 2018

Dámskou golfovou tour pořádáme od první sezony, od které máme otevřenou devítku – letos již 12 let. Poslední dva roky je hlavním partnerem firma Schwarzkopf Professional a hlavně díky ní se nám daří připravovat pro dámy zajímavé ceny.

Letos se dámské tour zúčastnilo 382 golfistek, takže pořádný „babinec“. Čtvrteční dopoledne bývá prostě v Hostivaři pěkně rušno, obzvlášť když přeje počasí. I letos jsme kromě každého samostatného turnaje vyhlašovali celkové vítězky – netto na stablefordové body a brutto na rány. A i letos vyhrály dvě krásné dámy a vášnivé golfistky, Regina Řandová, jejíž hlas vám rozhodně bude povědomý, a Markéta Polesná, která v Hostivaři sbírá pohárky za vítězství už nějaký ten rok. A tak jsme si řekli, že bychom jim mohli za odměnu připravit překvapení. Poprosili jsme další dvě golfistky Markétu Lipšanskou, make-up artistku, a Martinu Dimunovou, vášnivou fotografku, aby naše vítězky krásně nalíčily, učesaly a na památku vyfotily. Jste krásné!

REGINA ŘANDOVÁ

HCP 30,8

Dámská golfová tour je takový dámský klub.

 

Golf jsem začala hrát v roce 2014. Byla jsem z negolfové rodiny a do kurzu mne přivedl kamarád mého manžela. On už bohužel golf nehraje, ale v kurzu s námi byla i Bára Kupcová, s kterou jsme začaly hrát turnaje, dodávaly si odvahu při hře a díky ní jsem u golfu vydržela. Později jsem ke golfu naopak já přivedla manžela i syna, takže máme společného koníčka.

Dámskou golfovou tour hraji dva roky a baví mě to. Potkám tu spoustou zajímavých dam z různých profesí. Během hry probereme „holčičí“ věci a na závěr si dáme společnou kávičku. Je to takový Dámský klub. Turnaj je na 9 jamek, takže již po poledni mohu být zase v klidu v práci v dabingovém studiu. Nejčastěji hraji s Barborou Kupcovou, která byla vítězkou v loňském roce, a s Marikou Matějů, všechny tři jsme členky Hostivaře. Letos jsem byla pětkrát na 1. místě, dvakrát druhá a třikrát třetí. Vloni jsem na tom byla podobně, takže snad můžu říct, že se mi dařilo.

V bagu nosím talisman, který jsem dostala k narozeninám od kamarádek – růžový míček s mým jménem. Možná i díky němu mám tolik pohárků.

 

VZKAZ PRO SPOLUHRÁČKY:

Svým spoluhráčkám bych ráda poděkovala za příjemnou atmosféru během celé letošní tour a hráčkám, které se chystají příští rok, ať se určitě osmělí a přijdou hrát. Ne vždy se daří, ale hrajeme především pro radost.

MARKÉTA POLESNÁ

HCP 11,6

Čtvrteční golf v Hostivaři se pro mě stal tradicí

Poprvé jsem byla na dámské tour v roce 2011 a Hostivař pro mě byla jasná volba, protože v té době jako jediní zajišťovali hlídání pro malé děti. Bylo super, že jsem si mohla na mateřské zahrát v klidu alespoň devítku. Byla jsem nadšená a vždycky jsem si tady odpočinula. A mám to tak stále. Poznala jsem hodně kamarádek, které na tom byly podobně a některé z nich hrají tour dodnes. V posledních letech jsme si vytvořily stálou partičku, vždy se moc těším na ten náš babinec, na ranní kávu a na legraci a pohodičku na hřišti. Díky Stáňo, Kačko a Kačko a i tobě Andrejko, která se o nás na turnaji staráš. Žádný talisman v bagu nenosím a nikdy jsem ani neměla, ale když stihnu před hrou kafíčko a snídani, hraje se mi líp. Doufám, že se sejdeme se všemi spoluhráčkami na dámské i příští rok, a moc jim přeji, ať se jim daří ještě lépe než letos.

 

VZKAZ PRO NOVÉ GOLFISTY: 

Nebojte se a přidejte se k nám. Všechny jsme začínaly a víme, že čtvrteční dámská vám ty začátky zpříjemní.