Olomouc, Smetanovy sady | Viktor Paluš — Chobotnice

Představujeme

Festival Sculpture Line

-28. 6. 2022

Sladké sny, Nohy z vody a Chobotnice

Ne, to nejsou poznámky psychoterapeuta týkající se divokých snů klienta, ale názvy zlomku sochařských děl, která v rámci open air festivalu SCULPTURE LINE povyšují léto v Praze a dalších českých městech na uměleckou sezonu bohatou na zážitky. Galerie Golf Hostivař se opětovně stala partnerem této akce, která jak prostým kolemjdoucím či hráčům golfu, tak i lidem, kteří se vydávají zhlédnout jednotlivá díla záměrně, zprostředkovává silné dojmy z velkoformátových skulptur rozmístěných ve veřejném prostoru.

Již 8. ročník mezinárodního sochařského festivalu SCULPTURE LINE dělá z metropole, a dalších devíti českých měst a z prostranství před českým velvyslanectvím v Lucemburku ojedinělou galerii pod širým nebem. Unikátní je i to, že na tuto open air uměleckou přehlídku nemusí návštěvníci shánět žádné lístky, je komukoli a kdykoli volně přístupná, a tak si díla můžete přijít prohlédnout klidně i uprostřed noci.

Mezi stálice festivalu patří i další etablovaní čeští umělci jako Jaroslav Róna, Jakub Flejšar, Michal Trpák aj. Nesmíme zapomenout na Lukáše Raise, jehož lesklý Archimedon II se již pár týdnů vyjímá před budovou Velvyslanectví České republiky v centru města Lucemburk.

Více informací na www.sculptureline.cz.