Galerie Golf Hostivař - výjimečné golfové hřiště v Praze

Představujeme

Jsme komplet

-27. 6. 2022

Herní systém 12 + 6 odstartujeme během léta. Kdyby nám někdo před dvaceti lety, kdy jsme zakládali hostivařský klub, řekl, že změníme zaběhlá pravidla a zrušíme tradiční golfovou devítku, klepali bychom si na čelo. Ale teď? Jsme nadšení a jsme rádi, že vy také.

Před 16 lety jsme otevřeli devítijamkové hřiště. Po čase jsme začali přemýšlet nad tím, že devět je málo, že chceme víc, a začali plánovat osmnáctku.

Postupem času jsme dospěli do fáze, kdy bylo sice devět pořád málo, ale osmnáct zase moc, a tak jsme se jako první v České republice rozhodli změnit zaběhnutá golfová pravidla a osmnáct jamek rozdělit netradičně na 12 a 6. Nebáli jsme se toho, věděli jsme, že tento kompromis bude pro většinu golfistů velkým oživením.

Před dvěma lety jsme dali této variantě život a začali nové jamky postupně otevírat. Dvanáctku jste si oblíbili a za to jsme opravdu moc rádi. Teď ale přichází další krok a je čas otevřít kompletně celou novou šestku. Poslední dvě jamky jsou připraveny a těší se na všechny dopady vašich míčků. Užijte si je.

Seznamte se

Posledními zbudovanými jamkami hostivařské osmnáctky jsou Nádražní a Zpáteční. Dva příznačné názvy lehce naznačují, že vlak bude opět v dohledu nebo skoro ve hře. Když budete hrát spodní jamky, tedy naši šestku, budou mít tyhle jamky čísla tři a čtyři.

Nádražní

PAR: 4

Ženy: 178 m

Muži: 206 m

Jamka č. 3 – Nádražní vede přímo z odpaliště směrem k vlakové stanici Nádraží Hostivař. Odtud si taky půjčila název. Jedná se o krátký, ale zato velmi technicky náročný čtyřpar. Délka jen lehce přesahuje 200 metrů, to dává řadě střelců šanci dosáhnout green už první ranou. To ale není záměr. Podobně jako tomu je na jamce Sahara nebo Brána, je mnohem jistější hrát první ránu železem do strategické dopadové zóny. Zhruba 80 metrů před greenem se totiž nachází rybník, který sice není při první ráně z odpaliště vidět, ale leckoho by mohl při ráně kratší než 170 metrů nepříjemně překvapit. Navíc celá pravá strana jamky ke kolejím je označena jako out a snaha dotlačit míč první ranou až na green by mohla hráče vytrestat. Dvě lehká železa jsou tedy strategicky správnou volbou.

Zpáteční

PAR: 3

Ženy: 68 m

Muži: 73 m

Čtvrtá jamka v pořadí, tedy Zpáteční se vrací zpět do areálu. Možná by se dalo říci, že některé hráče může vrátit zpět do hry; proto její název, který můžeme vyložit více způsoby. Tato jamka je nejkratší na hřišti. Muži lehce přes 70 metrů, ženy kolem 65 metrů. Green je kruhový a poctivě velký, hráči by neměli mít problém ho zasáhnout. Proti jde snad jen převýšení, které způsobuje, že hráč nevidí dopad svého míče na green a nezná tedy ani úplně přesnou pozici vlajky na jamkovišti. K tomu mu ale poslouží přesné znázornění pin pozice na skórkartě. Jamka je úzká, pravá strana je obklíčena outem a prudkým svahem k nové příjezdové silnici do obytné části Rezidence Golf Hostivař. Levá stráň padá do rybníka. Je potřeba se psychicky oprostit od možnosti nezasáhnout green. Ale jinak se vlastně jedná o jednoduchou a krátkou jamku.

Foto Herbert Slavík