Představujeme

Pořádná snídaně

-11. 5. 2019

V Greenu říkáme, že každý den má začít pořádnou snídaní. A to bez ohledu na to, jestli máte tee time v sedm ráno nebo v deset dopoledne. Proto si také na snídaních dáváme opravdu záležet.

Základem většiny našich snídaní jsou vejce. Kupujeme je z podestýlkového chovu rodiny Králových z Břežan. Tato vejce nesnášejí neopeřené chudinky v klecích, ale obilím krmené nosnice žijící na přírodní podestýlce. Proto jsou jejich vejce chutnější, zdravější a mají sytější barvu žloutku. Milovníkům vydatnějších snídaní doporučujeme obohatit skladbu ranního talíře o naše párky z mladotických přeštíků. Párky
obsahují pouze maso a koření, žádný separát ani vodu. Kdo má radši lehčí snídani, může si u nás dát jogurt z Farmy rodiny Němcovy z Radostína. Jogurt podáváme nejčastěji s námi připravovanou granolou a lesním ovocem.

Pro opravdové jedlíky a také pro ty, kteří snídani odkládají až na pozdější dopoledne, vaříme brunchové snídaně. Vybrat si můžete z varianty kontinentální, anglické i sladké. A tak si u nás můžete pochutnat na tradiční anglické snídani nebo na fantastických sýrových toustech se sázenými vejci. Kdo ráno potřebuje zvýšenou hladinu cukru, může si objednat Sladkou střelu, tedy palačinky s ovocem marmeládou, čokoládou, ořechy a ricottou. Zkrátka pokud chcete začít den pořádně, jste u nás na správné adrese.

NEZAPOMÍNEJTE PÍT

Kromě čerstvé vody s citrusy a mátou, podáváme třeba fresh z krvavých pomerančů. Dle odborníků se jedná o nejlepší dezertní pomeranče
na světě. A co způsobuje jejich rudou barvu? Střídání chladných nocí a žhavých slunečných dní, ale také půda na svazích známé sicilské sopky. Plantáž, ze které dovážíme tyto rudochy, leží přímo pod Etnou.

 

 

 

 

KÁVA
Milujeme kávu a nedáme dopustit na Goppion Caffé z malé rodinné italské pražírny. Zrnka této kávy rostou na nejlepších kávových plantážích světa. Káva Goppion tak pochází ze Střední i Jižní Ameriky, Etiopie i Jamajky. V Goppion Caffé pak praží každou odrůdu zvlášť, aby je následně smíchali dohromady. Zjednodušeně řečeno, mísí se zde nejlepší druhy káv, aby vznikly ještě dokonalejší chuťové směsi. Takové, které nerostou nikde na světě. Blend Goppion Caffé.

I snídani ale musí člověk upravit svému životnímu stylu. Jinak bude snídat ten, kdo si dalších čtyři pět hodin v práci neodpočine a čeká ho
spíše manuální vypětí, jinak ten, kdo stráví dalších pět hodin u počítače, kde se může za chvíli najíst zas, a zabrat dá spíše závitům mozkovým. Věřili byste tomu, že velká většina lidí snídá po celý život totéž? A že zhruba 40 až 50 % Čechů nesnídá vůbec? Kdo ví, proč si někdo dobrovolně tenhle malý ranní rituál, který vám opravdu může zpříjemnit a dobře nastartovat den, odříká. Možná proto, že ještě nevyzkoušel snídani v Greenu?

Energie ve snídani

KATKA CHLUBNOVÁ
NAŠE RECEPČNÍ, GOLFISTKA, STUDENTKA NUTRIČNÍ TERAPIE 1. LF UK
Vyvážená snídaně dodá tělu potřebnou energii na zvládání pracovních a hlavně sportovních výkonů. V případě golfu to platí dvojnásob. Pro hráče je důležité přijmout dostatečné množství energie pro jejich sportovní výkon, který je časově delší než u jiných sportů. Zdravá a chutná snídaně příjemně nastartuje den. Měla by obsahovat 20–25 % denního energetického příjmu se zaměřením na potraviny s nízkým glykemickým indexem k udržení pocitu nasycení. K snídani vybírejte potraviny bohaté na bílkoviny, komplexní sacharidy, zdravé tuky, vlákninu a vitamíny. A jaká další pozitiva přináší pravidelná snídaně? Lidé, kteří pravidelně snídají, jsou štíhlejší, mají více energie, jsou
produktivnější a mají nižší cholesterol. Snídaně navíc působí preventivně proti vzniku kardiovaskulárních chorob.