Reportáž

Naše repre: Týmový duch a dobrá psychika

-29. 11. 2018

Snažíme se už řadu let pracovat s dětmi a mládeží a pod vedením profesionálních trenérů vedeme i repre týmy.

Reprezentovat Hostivař považuje spousta hráčů za čest, většina z nich u nás začala trénovat jako malé děti a dnes za nás hrají Extraligu nebo 2. ligu žen. Často je vídáte trénovat na drivingu i za nepříznivého počasí, potkáváte je na turnajích a míjíte je v klubovně, kde živě debatují s ostatními hráči, nejčastěji o golfu. I to je důležité. Týmový duch, vzájemná podpora a přátelství naše repre hráče spojuje už několik let. Možná i proto jsou tu někteří tak často a možná proto reprezentují Hostivař tak skvěle. Díky vám všem za to.

 

EXTRALIGA 2018 — 6. MÍSTO

Již čtyři roky se náš extraligový tým drží na pátém až šestém místě. Letos nás reprezentovali Dominik Pavouček, Lukáš Broda, Ondřej Melichar, Milan Kotrba, Jan Gajdošík, Adam Krbec, David Srb, Filip Horáček, Jan Přerovský a Kevin Dolejš. Velké díky patří i kapitánovi Pavlu Fulínovi, který týmu pomáhá nejen po psychické stránce, ale hlavně udržuje správného týmového ducha. Důkazem je i to, že tým přijeli podpořit i Honza Hájek a Petr Mandera, kteří nemohli být nasazeni, ale i přesto pomáhali v roli kedíků. Náš tým byl po základní části ve hře na rány na pátém místě z dvanácti týmů a postoupil, tak jako ve třech minulých ročnících, do bojů o medaile. I letos nám na finálová kola chyběl Ondřej Melichar, který studuje v Americe, jeho neúčast nám neulehčila zápas o postup mezi první čtyři týmy. I tak je konečné 6. místo skvělým výsledkem.

 

Naše hráče spojuje přátelství, podpora a týmový duch.

 

Zleva: Bára Soukupová, Anežka Pavlíčková, Martin Šůs, Katka Kulová, Erika Kotková

DRUHÁ LIGA ŽEN — 6. MÍSTO

Holky a ženy pod vedením kapitána Martina Šůse hrály letos ve složení Erika Kotková, Anežka Pavlíčková, Kačka Kulová, Bára Soukupová,
Maky Zrzavá a Markéta Polesná. Po prvním a druhém kole na rány na Slapech byly sedmé. Cílem byl posunout se v Beřovicích ideálně na čtvrté místo. Páteční poslední kolo hry na rány zvládly hráčky dobře a postoupily na šesté místo. Na čtvrté místo ztrácely pouze šest ran. Další dvě kola hrály tedy o finální umístění, nemohly sestoupit ani postoupit do horší či lepší soutěže. V sobotu hrály s Mladou Boleslaví, kterou porazily, a to i přesto, že nehrály jeden singl a musely oba dva své zápasy vyhrát. Ve foursomu to dokázaly Erika s Kačkou, Anežka zvítězila v singlu. V neděli hrály s Mostem, se kterým prohrály 2:1. Celkové 6. místo je skvělý výsledek a v příští sezoně si naše dámská repre dala za cíl postoupit do první ligy. Držme jim palce.

 

Jak to vidí náš kapitán

Pavel Fulín

„Letos to nebyl ani super výkon, ani propadák. Udržujeme několik let stejnou laťku a věřím, že se v roce 2019 dostaneme výš. Pracujeme v dětských kurzech a výkonnostním golfu na tom, abychom časem mohli doplňovat ligové týmy novými tvářemi a zvýšili tak konkurenci v týmech. Přál bych si u žen postup do 1. ligy a u mužů, tak jako každý rok, konečně nějakou tu medaili. Kluci i já a hlavně Golf Club Hostivař by si tu medaili zasloužili.“