Sloupek

Golf ve světě

-29. 11. 2018

 

Radek Smekal

redaktor ČTK

 

SPILKOVÁ S KARTOU NA LPGA

Klára Spilková od šestnácti let táhne český profesionální golf do světel ramp a nyní udělala další historický krok. V náročné dvouturnajové kvalifikaci si jako první Češka zajistila hrací kartu na prestižní americkou sérii LPGA pro příští sezonu. „Super! Je to splněný sen,“ radovala se. Tak držme palce!

Mezi muži se v roce 2018 zaskvěli Filip Mrůzek a Stanislav Matuš. Oba na Challenge Tour obsadili jednou osmé místo (Matuš dokonce před finále vedl) a mají na druhou evropskou ligu hrací kartu (kat. 14) pro rok 2019.

První sezonu na Symetra Tour odehrála Karolína Vlčková, účast na LPGA sice nevybojovala, ale zkusí to znovu a nebude sama ‒ přidá se k ní NAŠE Šideri Váňová.

Mezi amatéry vylepšila Sára Kousková 8. místem na ME vlastní české maximum. A tuzemský golf se dál pokusí v roli
šéftrenéra formovat Švéd Staffan Johansson.

WOODS

Šelma je zpět a golfový svět jásá. Tiger Woods je prostě z jiné galaxie a osobnost jeho formátu na greenech chyběla. Ať žije Tigermánie!

 

GOLF NIKDY NESPÍ

V Česku zima uloží hole k ledu, ale o to víc můžeme sledovat počínání hvězd ve světě, jelikož golf nikdy nespí. Pauza na PGA Tour je jen krátce tři týdny v prosinci, jinak se těšme na pokračování návratu Tigera Woodse do špičky. A než se nadějeme, začne v březnu The Players, předzvěst dubnového Masters v Augustě.