Exkurze po hostivařské galerii

Představujeme

Exkurze do galerie

-28. 6. 2023

Naše slepota je někdy ohromná. Procházíme stejnými místy den co den a jako bychom měli pořád dost času na to, jednou se zastavit a podívat se pořádně kolem. Až příště… Jenomže dům, který jsme si nikdy pořádně neprohlédli, mezitím zbourali, a strom, co každý rok krásně kvetl, najednou leží u našich nohou.

Pevně věříme, že stromy a keře na golfovém hřišti znáte dokonale. A co naše sochy v galerii? Která se vám líbí nejvíc? A co víte o jejich autorech?

Rozhodli jsme se trochu tento dluh „svižné golfové hry“ vůči vám napravit a připravili jsme pro vás projekt ArtDrive. Berte ho třeba jako dárek k letošnímu dvacetiletému výročí hostivařského klubu. Během léta nabídneme našim členům, jejich rodinám a přátelům spe­ciální zážitek, komentovanou prohlídku Galerie Golf Hostivař.

David Černý, In Utero

David Černý, In Utero

Nepůjde o žádnou masovku, a to už jen proto, že procházku absolvují návštěvníci galerie na našich bugy. Cestou budou obdivovat plastiky Davida Černého, Karla Malicha, Stanislava Kolíbala, Lukáše Raise, Pavla Chramosty, Michala Trpáka, Jakuba Flejšara a dalších významných umělců. K ruce dostanou průvodce Petra Mikulenku, který se ve světě umění cítí velmi dobře. Mluvit tedy rozhodně bude o čem — o dílech, jejich autorech, zajímavostech z instalace soch nebo třeba o jejich vnímání v golfovém prostoru. Některé sochy vás překvapí i na pohmat a ano, tady se sahat smí! Abychom si vás trochu naladili, akci zahájíme malým welcome drinkem, u kterého si poslechnete organizační informace a úvod „do studia Galerie Golf Hostivař“. Pro jistotu také přidáme tištěný plánek a brožurku o galerii. A pak už vzhůru na prohlídku, během níž budete moci vyběhnout i nahoru na kopec ke včelínu Martina Rajniše. To už samozřejmě po svých. Po exkurzi, jejíž délku odhadujeme na zhruba dvě hodinky, mohou všichni milovníci umění a sportu doplnit energii a rozebrat své zážitky v naší klubové restauraci. Ale to už necháme na vás.

První termíny prohlídky jsou:

19. 7 . středa od 17 hodin

20. 7. čtvrtek od 17 hodin

Kapacita: 20 účastníků

Na uvedené termíny je nutné provést rezervaci přes email ArtDrive@golfhostivar.cz. Uveďte, prosím, jména přihlašovaných osob. Nevyhovuje vám ani jeden termín? Nezoufejte, napište nám na artdrive@golfhostivar.cz a my vám dáme vědět, jakmile vypíšeme další termíny. (Další termíny plánujeme v srpnu, září i v říjnu.)

Cena:

V rámci pilotního ročníku je prohlídka pro naše členy, jejich přátele a naše příznivce zdarma.

Více o akci na golfhostivar.cz/ArtDrive

Foto: Jakub Řiháček